terminal

projects

日本栄養士会雑誌

overview

For 3 years, (2016~2019) we were in charge of design, shooting, editing of monthly magazine for members of “The Japan Dietetic Association” proffesional organization of registered dietitian・dietitian. On occation of magazine renewal, we won the competition and our new concept and magazine design was adopted.

管理栄養士・栄養士の職能団体「公益社団法人日本栄養士会」の会員向け月刊誌を2016年から2019年の3年間、表紙および記事の撮影 / デザイン / 編集を担当。
雑誌のリニューアルに際し入札によるコンペが行われ、雑誌の新コンセプト、雑誌のデザインを提案し採択された。

goal

- renewal of the tools,such as their business cards, envelopes
- concept development
- article writing
- shooting direction

- 各種ツールリニューアル(名刺、封筒、各種ツール等)
- コンセプト開発
- 記事編集
- 撮影ディレクション

idea

Since it is the journal for the association members, the image was serious and academic. In orientation, client ordered us to express the new concept “carrier up magazine for age 32“. So we set portrait as the cover image to inspire and get dietitians motivated which most of them work alone and usually can’t see how the others work. We also redesigned the quiet tone by setting color for each month and renewing the title logo.

会員向けの専門誌のためこれまでは真面目でアカデミックな印象の日本栄養士会雑誌。オリエンでは、「32歳のためのキャリアアップマガジン」と雑誌としての新しい位置づけの要望があったため、1人職場の多い管理栄養士・栄養士がモチベーションを向上させるため、他者の仕事への姿勢、視点をより感じられるように、表紙を人物のポートレートとした。またこれまでの地味な装丁から、各月で表紙の色を変えることや、タイトルロゴをリニューアルするなど一新した。

team

creative director / planner : kiyoshi ishii , terminal Inc.
art director : yoshio nakada , terminal Inc.
designer : yoshio nakada / chihiro wakai , terminal Inc.
producer : yasuko isochi , terminal Inc.
photographer : hideaki hamada / daisaku ito
writer : yuki inoue

executions